Norsk Helsenett:

Hvorfor er visepresidenten vag og lite konkret?

Nå ser det ut til at det kommer frem en del spørsmål og motforestillinger mot Norsk Helsenett SF, og også den måten NTF har håndtert denne saken på.

Jeg blir mektig provosert over NTFs president og visepresident som slenger rundt seg karakteristikker om polemikere som meg bekjent har forsøkt å holde en saklig linje.

For eksempel avfeier NTFs president disse med at «det er mange myter og motforestillinger ute og går» i NTFs Tidende nr. 9. juli 2010. I Tidende nr. 10 august 2010 hevder visepresidenten følgende:

«Det er ikke alltid slik at de beste rådene er dem man ønsker å høre. Det blir heller ikke enklere når de rådene man helst vil høre, kommer fra kilder der subjektive synspunkter fremstilles som saklig informasjon og kunnskapen i beste fall er mangelfull. I en situasjon hvor tannlegene står overfor en nødvendig opprydding i forhold til lovkrav, myndighetskrav, muligheter ved teknologisk utvikling og kostnader er det derfor ikke så rart at både frustrasjon og tvil blir betydelig.»

Visepresidenten nevner ikke hvilke «subjektive» kilder han sikter til eller hva som ikke er saklig informasjon og hvilke kunnskaper som i beste fall er mangelfull, men ettersom slike vage antydninger kan henspeile seg på mitt engasjement i saken, vil jeg rett og slett be om en oversikt over hvilken feilinformasjon jeg eventuelt skal ha bedrevet i saken.

NTF har meg bekjent ikke lagt opp til noen debatter om temaet selv om augustnummeret 2010 har fire leserinnlegg. NHN selv har meg bekjent heller ikke vært direkte på banen, bare gjennom opplærte tannleger, piloter og visepresidenten.

Det har vært problematisk å polemisere gjennom Tidende på grunn av trykkefrister som gjør at debattanter ikke får lese tilsvar før et debattinnlegg står på trykk, og følgelig ikke får nye innlegg trykket før tidligst to nummer etter tilsvaret.

Nå får visepresidenten ta opp den hansken jeg har kastet foran ham, og være konkret. Jeg vil også antyde at det er mulig å unnskylde seg dersom man ser at man har gjort feil.

ReinertAmundsen 

Kommentar fra Tidendes redaksjon

Tidendes redaksjon stiller seg uforstående til Reinert Amundsens påstand om at debattanter ikke får lese tilsvar før de står på trykk i Tidende. Vår praksis er at debattanter får lese debattinnlegg og tilsvar så snart de kommer til redaksjonen, samtidig med at de gis mulighet til å svare i samme eller neste utgave av Tidende – etter et system der vi tar inn maksimum ett innlegg fra hver part i hver utgave.